Katje

Katje

Het kleine lichtgrijze katje zit ineengekrompen in het uiterste hoekje van de woonkamer. Half verscholen onder een donkergrijs geverfde ladekast. Haar felgroene ogen kijken boos de wereld in. Ze is pas tien weken oud en duidelijk niet blij met haar nieuwe woonomgeving.

Af en toe laat ze zich een kort moment zien als ze naar de andere hoek van de kamer racet en zich daar achter de televisie verschuilt. Lokken met speeltjes, snoepjes, lieve woordjes? Het helpt allemaal niet. Weg wil ze en in een onbewaakt ogenblik rent ze naar de voordeur, die met dit warme weer op een kier staat en vlucht ze de wijde wereld in.

Net uit het warme nest weg bij de moederpoes en nu al alleen op de wereld. Inderhaast opgetrommelde buren en vrienden helpen zoeken naar het kleintje. Iedereen is bezorgd, want waar kan zo’n beestje nu toch zijn? Toch maar weer een extra rondje fietsen. Kijken onder alle struiken en in verborgen hoekjes, maar steeds zonder resultaat.

Als de buurvrouw de volgende middag haar auto start, ziet ze vanuit haar ooghoek iets onder de auto wegspringen en de straat inrennen. Ze gaat er achteraan en kan het uitgehongerde beestje gemakkelijk oppakken en meenemen naar huis. Daar laat de kleine zich de zachte brokjes goed smaken, ze laat zich aaien en neemt meteen plaats op de kattenbak. De kleine mag blijven en krijgt de naam Lucky. Ze heeft haar huisje gevonden!

One comment on “Katje
  1. Tessa schreef:

    Mooi verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *